DEMO Wood

design és egészség modell 

APPLICATION PROCESS

This is your About section. It’s a great space to tell your story and to describe who you are and what you do. If you’re a business, talk about how you started and tell the story of your professional journey. People want to know the real you, so don’t be afraid to share personal anecdotes. Explain your core values and how you, your organization, or your business stand out from the crowd.

What is Builders' Society?
A Demo Wood számokban
ÉV
TÁBOR
WORKSHOP
KOROSZTÁLY
TÖBB MINT
RÉSZTVEVŐ

MI A DEMO WOOD? 

A DEMO Wood, a Hello Wood gyermekprogramja, egy olyan design témájú készségfejlesztő program gyermekek számára, ahol nyári táborokban és év közben, hétvégi foglalkozások alkalmával ismerteti meg a gyerekekkel, hogy mivel foglalkozik egy igazi DESIGNER!

A fiatalok kreatív játékokon és szakmai alapú workshopokon keresztül, empirikus módon fedezhetik fel saját tehetségük különböző oldalait, ezáltal közelebb kerülnek a vizuális –és tárgykultúrához, érdeklődővé válnak a dizájn értékeire, és közben egy egészséges életmód szemléletet sajátítanak el. A program 2007-ben jött létre, azóta több ezer gyerekkel dolgoztunk együtt. 

 

A workshopok eredménye a tábor végére lehet egy installáció, design bútor, stop-motion animációs kisfilm, vagy akár egy látványos divatbemutató is. A diákoknak így valódi lehetőségük van kipróbálni magukat az egyre dinamikusabban fejlődő kreatívipar különböző területein. Gyakori, hogy a tábori élmények segítik őket a pályaválasztásban is, hiszen nem egy DEMO táborozó jelentkezett és nyert felvételt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre. A kamasz táborban készült installációk pedig néha valódi közösségi elemmé válnak: például a Kazincbarcika körforgalmában álló Gomba és a Színrobbanásra keresztelt faépítmény.

Az elkészült alkotások a szülők számára is látogatható tábori zárórendezvényen kerülnek bemutatásra

KINEK SZÓL? 

Azoknak a gyerekeknek és fiataloknak, akik érdeklődnek a Design, azaz az építés, fúrás-faragás, kisbútor vagy egy kis használati tárgy elkészítése, a divat, szabás-varrás, textilre nyomott minták vagy az ékszerkészítés iránt, aki képekben gondolkozik vagy egyszerűen csak képek készítésével szeret foglalkozni, érdekli egy izgalmas grafikai feladat megoldása, egy kisfilm vagy animációs film létrehozása és ennek szakmai, technikai rejtelmei valamint az alkalmazott művészi alkotótevékenységek kézi vagy digitális lehetőségei.

MILYEN FOGLALKOZÁSOKAT TARTUNK? 

Építészet, forma- és tárgytervezés, textil- és divattervezés, ékszerkészítés, fotó (analóg és digitális), animáció, grafika, kisfilm készítés, illetve ezekre épülő izgalmas feladatok megoldása.

A programokon mindenki az érdeklődésének megfelelően választhat workshopot. 

KIK VEZETIK A FOGLALKOZÁSOKAT? 

MOME hallgatók, oktatók, végzett tervezők, káros szenvedélyektől mentes, aktív szakmai tevékenységet folytató művészek és művész hallgatók, akik a gyerekek előtt hitelesen, egyfajta példaképként képviselik a DEMO Wood programban célként megfogalmazott értékeket.

MIÉRT EGÉSZSÉGES, AKTÍV? 

Elsősorban az alkotás élménye és az aktív életmód mintája teszi mentálisan egészségessé a tevékenységeinken résztvevő gyermekeket. A párhuzamosan futó folyamatos és valós idejű jelenlétet igénylő tevékenységeinkkel felvesszük a versenyt a social média addiktív, kártékony hatásaival, ugyanakkor használjuk, sőt kiemeljük az okos eszközökben rejlő előnyös lehetőségeket, de ezek mellett kiemelt figyelmet kap, hogy milyen élelmiszerek szerepeljenek az étkezéseinkben rendszeresen és milyen készítmények fogyasztását csökkentsük vagy kerüljük el lehetőleg.

Az egészségtudatos értékrend kialakítását a 2000 óta egészségfejlesztéssel foglalkozó Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Alapítványával együttműködve valósítjuk meg. 

Szándékunk ezek mellett továbbá, hogy a hasonló érdeklődésű gyerekek egymással is találkozzanak, ezáltal önszerveződő, aktív kis közösségek alakuljanak. A gyerekek a nálunk megszerzett tudást elviszik haza, saját iskolai, baráti közösségeikbe, ahol a feladatokat tovább folytatva vagy a szűkebb környezet aktuális kérdéseire reagálva dolgoznak tovább közösen, immáron önállóan a megszerezett ismeretek továbbadásával. Az így elkészült munkákat szívesen fogadjuk és saját közösségi felületeinken is megjelenítjük.

TÉMÁK:

animáció: animációs kisfilmek, stop-motion vagy pixillációs technika

ékszer: ékszerek, kisebb dísztárgyak, játékos kiegészítők 

építész-formatervező: installációk, kisbútorok, használati tárgyak 

grafika: különféle témák, technikák, különböző anyagokon

fotó: analóg és digitális technikával különböző témákra 

kisfilm: mozgóképes feldolgozása adott témának, storyboard, felvételek, vágás

textil-divat: minta, ruha, struktúra tervezés, használati tárgyak, kiegészítők 

FOGLALKOZÁS TÍPUSOK

hétvégi workshop - minden téma

nyári tábor - minden téma

osztálykirándulás - minden téma

speciális workshopok

  • tehetséggondozás - adott téma

  • ovi workshop - témák kombinálva

  • workshop és tábor gyermekvédelmi gondozásban élők részére
     

Kapcsolat

Kérdésed van?

hello@demowood.hu  |  Tel: 06 20 416 0435

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Vimeo Icon