Mi a Hello Wood Junior?

A Hello Wood Junior a Hello Wood építész stúdió gyermekprogramja, egy olyan design témájú készségfejlesztő program gyermekek számára, ahol egészségközpontú életmódot folytató tervezőművészek, designerek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a DESIGN területe iránt érdeklődő gyerekekkel. A program 2007-ben indult, először Demo, majd Demo Wood néven.

A fiatalok kreatív játékokon és szakmai alapú workshopokon keresztül fedezhetik fel saját művészeti és kreatív képességeiket, fejlődhetnek tovább és ismerhetik meg önmagukat jobban. Az aktív részvétel és a programok hatására a gyerekek egy fizikailag és mentálisan is egészségesebb szemléletmód kialakításához kapnak fontos segítséget a szakmai trükkök elsajátítása mellett.

A workshopok eredménye lehet egy installáció, design bútor, stop-motion animációs kisfilm, egy művészi fotó, grafikai alkotás, egy divatos ruha, kiegészítő, ékszer vagy akár egy látványos divatbemutató is. Köztéri installációink pedig valódi közösségi elemekké válnak melyre minden résztvevő fiatal büszke lehet.

 

Az elkészült alkotások a programok zárórendezvényein a szülők számára is megtekinthetők.  

A diákoknak így valódi lehetőségük van kipróbálni magukat az egyre dinamikusabban fejlődő kreatív ipar különböző területein. Gyakori, hogy a tábori élmények segítik őket a pályaválasztásban, későbbi sikeres felsőoktatási tanulmányaikban vagy egy kívánt munkalehetőség elérésében.

CSAPATUNK

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek találkozzanak a design különböző területein tevékenykedő kreatív szakemberekkel, akik példaképekként a tervezés, az építészet és egyéb kapcsolódó művészeti tevékenységek jelentőségét hozzák közelebb hozzájuk. A kezdetek óta hasonló alapelvek mentén kiemelt figyelmet fordítunk programvezetőink kiválasztására, felkészítésére, programjaink szakmai és technikai színvonalának biztosítására erős közösségépítő jellege mellett. Nálunk mindenki elkötelezett a megszerzett tudás átadása és felnövekvő generációk fejlesztése mellett. 

  • Instagram
  • Facebook
  • Vimeo