A csapat 

Designerek, építészek, oktatók, menedzserek...

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek találkozzanak a design különböző területein tevékenykedő szakemberekkel, akik közelebb hozzák a tervezés, építészet és az egyéb kapcsolódó szakterületeken alkalmazott művészeti tevékenységek jelentőségét az új generációhoz.

A program 2007-ben jött létre, azóta sok ezer gyermekkel dolgoztunk együtt és sikerült alap, illetve komolyabb ismereteket is átadnunk. A fiatalok a szinte észrevétlenül megszerzett tudás birtokában saját képességeikkel tudták szabadidejüket hasznosabbá, tartalmasabbá tenni, sok esetben jelentett komoly segítséget későbbi sikeres felsőoktatási tanulmányaikban.

A program résztvevői közt kisebb-nagyobb közösségek is szerveződtek, de az is előfordult, hogy az alapjaiban nálunk megkedvelt és később tovább fejlesztett képességek segítettek hozzá valakit egy elérni kívánt álláslehetőséghez.

A szervező csapat

Pozsár Péter

CEO,

Hello Wood alapító

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézetében és Doktori Iskolájában oktatok építészként. Kutatásaim középpontjában az építészet társadalmi vonatkozásai és a design-by-doing módszertana áll. A DEMO Wood programon belül a szakmai program-, irányelvek meghatározásában veszek részt. Fontosnak tartom, hogy a foglalkozásokon hangsúlyt kapjon a közösségépítés, illetve a szakmai ismeretek átadásán keresztül a fiatalok látóköre is kitáguljon.

Lakatos Niki

divízió vezető

HR menedzserként végeztem.

2011-ben találkoztam először a DEMO programmal, első látásra beleszerettem, megfogott a hangulata és a táborban folyó kreatív munka: az elkészült alkotások, az hogy a gyerekek egy közösséggé kovácsolódnak, bátrabbak, magabiztosabbak lesznek. Ezek után már nem volt kérdés, hogy részese és meghatározó alakja szeretnék lenni, így azóta a programok sikeres megvalósítása, pénzügyek, kapcsolattartás és kommunikáció tartoznak feladataim közé.  

Emellett a Hello Wood board tagjaként a cég működéséért, kiemelt projektjeiért felelek.

Hiszek a játékos és kézzel készítésen alapuló tanulás eredményességében, hogy ezáltal könnyen, közvetlen kapcsolat alakítható ki a gyerekekkel.

Berta Barna

alapító, szakmai vezető

Formatervezőként végeztem a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Tervezőként ugyanúgy fontos számomra a szakmában megszerzett tudás és a gyakorlati tapasztalatok átadása, mint az élő kapcsolat, az együttműködés a következő generációkkal. Programvezetőként a szakmai tartalom színvonaláért és technikai megvalósításért felelek.

Darab Zsuzsa

projekt koordinátor

A MOME fotográfia szakán végeztem 2015-ben, valamint design- és vizuálisművészet tanárként 2016-ban ugyanitt. Szakmai tevékenységem a fotográfia és vizuális kommunikáció széles spektrumán mozog. Már évek óta veszek részt a DEMO programjaiban a fotós workshopok vezetőjeként, és 2018-tól projekt koordinátori feladatokat is ellátok. Többek között, én felelek a kapcsolattartásért és a kommunikációs felületekért, valamint a különböző szakmai programok szervezésében is aktívan részt veszek. Workshop vezetőként célom, hogy a gyerekek az élménypedagógián keresztül szerezzenek biztos szakmai tudást.

Huszár András

alapító

Építőművész, design menedzserként végeztem. 2001 óta foglalkozom gyerekekkel, kezdetben a GYEP Alapítvány táborainak szervezésében vettem részt. Az első DEMO gyerek tábort 2007-ben, Barnával alapítottuk. A korábbi táborokhoz képest a változás az volt, hogy a program tematikájába bekerült a design és az egyetemi tudást, játékos nyelvre lefordítva adtuk át és adjuk át ma is a gyerekeknek. 

A szakmai és szellemi tematika kidolgozásában veszek részt. 

Célunk, hogy minél több gyerekkel megismertessük a designnal kapcsolatos gondolkodásmódot, kiszélesítsük alapismereteiket és minden évben fokozni tudjuk azt az érzést, hogy "ez volt élete legjobb tábora". 

Horváth-Ocsovay Tina

projekt manager

Textiltervező művészként valamint design-és vizuálisművészet tanárként végeztem a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 2015-ben. A DEMO programjain évek óta veszek részt workshopvezetőként. 2019-ben kezdtem meg tevékenységemet projektmenedzserként. Feladatom többek között a workshopok és táborok szervezése, a kapcsolattartás. Nagyon élvezem a gyerekekkel való közös munkát, fontosnak tartom a design gondolkodás átadását és programjaink közösségformáló szerepét. 

Workshopvezetőink

Turós Balázs, Darab Zsuzsa, Lakos Máté, Horváth-Ocsovay Tina, Olteán Viktória, Tóth Ádám, Tőkés Anna, Léber Dorina, Szabó Ádám, Barkóczi Máté, Bogó Krisztina, Vácz Péter, Sütheő Áron, Szűcs Imre, Kuthi Anikó, Surnovszky Panna, Szentesi Balázs, Székely Zsuzsi, Papp Zsófi, Szécsi Noémi, Bárány Lili, Temesi Apol, Háló Róza, Varga Flóra, Szőcs Eszter, Danicsek Fruzsina, Günther Júlia, Szakos Dániel, Vatány Szabolcs.